tisdag 13 september 2016

Skoljoggen

Imorgon onsdag 14/9 är det dags för den årliga skoljoggen på Vivallaskolan. I år ska eleverna springa i Hjärstaskogen. (Det betyder att det inte är vanliga idrottslektioner på förmiddag.)

Samling kl 10.20 vid ballonghallen för gemensam uppvärmning med David innan start som sker kl 10.30 för år 4-6.

Ombyte sker för år 4 i lilla idrottsalen. Var ombytt i bra kläder och skor som du kan springa i och ta gärna med egen vattenflaska.


Vad är Springslanten?


Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Filmen ovan beskriver hur viktiga de insamlade pengarna är.
Överskottet av Springslanten går till en förmånstagare, 2012–2016 är det SOS Barnbyar. Pengarna går till Astrid Lindgrens barnby i Bouar i Centralafrikanska republiken. Hittills har över 5 miljoner kronor samlats in till Astrid Lindgrens Barnby. Pengarna har gjort att barnen i barnbyn har kunnat gå i skolan, få kläder, mat och ett ha så bra liv som möjligt efter de svåra förutsättningar som barnen lever med i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar